Tips för uthyrning av kommersiella fastigheter

Att hyra ditt första kommersiella fastighetsområde i Sverige kan vara den mest spännande och uppmuntrande vändpunkten för din verksamhet. Du kan dock inte välja något kontorsutrymme som du stöter på utan ytterligare överväganden. Här är några användbara tips som hjälper dig att hitta den bästa kommersiella fastigheten i Sverige för uthyrningsändamål. Sök på google.se efter “kontor att hyra i Malmö” och bläddra igenom resultaten för att hitta den bästa.

 

  • Behöver du verkligen hyra? Tidigare var hyran ett stort kontorsutrymme normen för dagen. Men idag finns det många entreprenörer som är bekväma att arbeta hemifrån eller samarbetsplatser. Därför måste du bedöma om du verkligen behöver hyra det kommersiella utrymmet eller du kan prova dessa alternativ och spara pengar.

 

  • Du måste välja en bra plats om du har avgjort på att hyra ett kontor. Först och främst, se till att platsen är nära nog för att anställda ska pendla varje dag. Om du inte har valt ett lag ännu, välj en plats för ditt nya kontor som är befolkat med mycket potentiell talang.

 

  • Se till att platsen är tillräckligt nära dina kunder. Hitta en plats som är tillgänglig från motorvägar och kollektivtrafik. Se också till att dina kunder kan hitta den nya kontorslokalen utan problem.

 

  • Vad är bekvämligheterna nära ditt nya kontor i Sverige? Ditt lag kommer att uppskatta om kontoret var nära kaffebarer och restauranger. Det skulle också vara till nytta om kontoret var nära alla andra platser du ofta kan besöka för affärsändamål, som möten och banker.

 

  • Vad är din budget? När du väljer ett nytt kontor, ska du inte gå till något som är för dyrt. Visst vill du inte börja ditt nya företag att vara i skuld eftersom det kommer att stampa din tillväxt. Skapa en budget redan innan du börjar leta efter ett bra utrymme för att se till att du kan arbeta bekvämt.

 

  • Glöm inte att ta hänsyn till de extra kostnaderna. Förutom hyran finns det så mycket att du behöver betala för i din nya verksamhet. Om inte, kommer dessa utgifter till och bli överväldigande förutom din månadshyra. Ta reda på om hyresvärden täcker verktygen och telefonräkningen medan du betalar hyran eller om du betalar för dem själv. Se till att dessa kostnader ingår i din ursprungliga budget för att undvika eventuella överraskningar senare.

 

  • Läs leasingavtalet noggrant för att veta vad som skisseras. Se till att alla bestämmelser är tydligt skrivna i hyresavtalet. Ta inte din hyresvärds ord för det bara för att bli belastad för extra kostnader senare.

 

  • Vem hanterar reparationer och underhåll på kontorsutrymmet? Tänk på att det här kommer att bli en stor kostnad om det inte hanteras korrekt. Om hyresvärden ansvarar för dessa uppgifter, se till att de hanteras i rätt tid. Men om du är ansvarig för dem, se till att din budget tillåter det.

 

Sammanfattningsvis kan letar efter ett kontor utrymme vara ganska överväldigande för en nybörjare. Men om du arbetar med en kommersiell fastighetsmäklare som är bekant med området, är du i goda händer.