Tips på hur du enkelt skapar en mysig atmosfär i din restaurang i Göteborg innerstad

Färgen på väggarna i restaurangen är viktig. Färgerna som du använder i logotypen och andra branding-beröringspunkter bör överensstämma med färgerna som du använder i din restaurang, t.ex. väggfärg, golvfärger, fönster och möbler. Färger har visat sig påverka aptiten. Varma färger ökar aptiten och kalla färger, särskilt blå, har visat sig minska aptiten. Det finns också lite intressant forskning om färgernas psykologi som kan hjälpa dig med dina färgval. Återigen, se till att färgerna du väljer passar ditt koncept. Till exempel, ljusgrön för en hälsosam vegetarisk restaurang. Ta en titt på mysigrestauranggöteborg.se för ett exempel om bra inredning.

Textur och textil inne på din restaurang

Som vi nämnde i vår sensoriska bloggpost kan känslan av beröring förbättra atmosfären och din branding. Kall, snygga ytor som marmor kommer att ha en annan inverkan än grovt, rustikt trä. Tänk på texturen på väggar, golv, möbler och allt annat som kunderna kommer att se eller röra.

Konstverk på väggarna för att öka den mysiga känslan

Tänk på vad du ska placera på väggarna för att förbättra atmosfären. Stora oljemålningar skulle förbättra en sofistikerad restaurang medan kitschy folkkonst från gamla redskap kan öka atmosfären på en restaurangs bordskoncept.

Xaló/Jalón

 

Menyns design och utformning

Förutom att stärka din restaurangs atmosfär, bekräftar forskning god menydesign och tankeväckande innehållsmaterial till botten och att leverera en vinnande varumärkesupplevelse. Ta en titt på dina menyer. Reflekterar de atmosfären i din restaurang eller är de icke-beskrivna kartongen tryckta i Times New Roman-teckensnittet. Mer exklusiva restaurangkoncept brukar använda enkla, minimala menyer medan en mysig italiensk trattoria kan ha menyer skrivna på tavlor. Kontrollera dina menyer regelbundet för att se till att de är rena och fläckfria.

Maträtter, bestick och bordsdukar

Menyn, besticken och dukarna du väljer borde lägga till din atmosfär. Användning av icke-beskrivna klumpiga vita plattor och polyesterservetter kommer att göra atmosfären intetsägande. Tänk på vilka typer av tallrikar och glasögon som skulle stödja ditt koncept och lägga till något annat än middagsupplevelse. Till exempel skulle krukmakeri från en lokal hantverkare fungera bra med ett gård-till-bord-koncept. Ljust färgade tallrikar och koppar till en barnrestaurang. En sort, mix och matcha tallrikar och bestick kunde fungera i en lokal kafé.

Möbleringen i din restauranglokal

Hur stödjer borden och stolarna atmosfären? Tänk på färger, texturer, former och skalor av föremål och element. Också överväga var möbler placeras i matsalen.

Ljudisolering och musik bidrar till trivsam miljö

Det här är en stor del av att skapa atmosfär och atmosfär. Sitta i din matsal under olika tider på dagen. Var uppmärksam på ljudnivån och vad du hör. Hör du att skrika och slänga i köket, vänta på skvaller, samtal på olika bord, rowdiness från baren? Tänk på din restaurangkoncept och vilka ljud som följer med det (högt, spännande, tyst). Att arbeta på akustiken på din restaurang kan vara lika enkelt som att gruppera bord eller sätta upp någon form av avdelare i ett rum. Vilken typ av musik eller underhållning kommer du att behöva skapa en atmosfär som speglar ditt koncept. Du kan välja en eller flera av följande levande musik, piped i musik, DJ, storskärmsfilmer, musikvideor, landskap, jukebox eller personlig musik som levereras vid borden. Volymen där du spelar din musik är avgörande för att stödja den atmosfär du vill ha. Hög musik för en hip, livlig restaurang kontra mjuk musik spelas på mycket låg volym för en lugn och romantisk plats. Slutligen tänk på var du hör musik och underhållning i entrén, huvudrummet, privata områden, toaletterna, baren, parkeringsplatsen.