Så gör du för att få en bra ergonomi på arbetsplatsen – Ergonomen tipsar!

Ergonomi hänvisar helt enkelt till studien av att designa föremål, som stolar, kontorsstolar, tangentbord och arbetsstationer som är anpassade till människokroppen. Det är inte troligt att du hittar en riktigt billig ergonomisk stol eller billig ergonomisk kontorsstol, men du kan hitta bra ergonomiska stolar av bra kvalitet. Många gånger kan du hitta dem till en bra rabatt. Vissa människor spenderar tusentals kronor på nya datorer och köper sedan en billig stol från deras möbel- eller kontorsleverantörsbutik utan att tänka på sin ergonomiska hälsa.

 

Ergonomi kan tillämpas i många arbetsmiljöer

Några exempel är det är medicinska, industriella och laboratorier, men det växer viktigare än någonsin i dagens kontorsmiljö. Alla bör ägna mer uppmärksamhet åt ergonomi när de handlar eller köper någonting de kommer att använda dagligen som kan påverka hälsan allvarligt, vilket leder till kronisk ryggsmärta, åderbråck, nacksmärta, huvudvärk och många andra medicinska eller hälsokluster. Sittställning är viktigt. Ett företag som är mycket duktiga på ergnomiska hjälpmedel är [xxxx ]. När du köper en ergonomisk stol vill du välja en ergonomisk stol som har alla nödvändiga funktioner du behöver och justeringar och fortfarande överkomliga.

 

Arbetsgivaren bör vara mån om att de anställda ska ha bra stolar för att hålla sig pigga

För företagare är ergonomisk komfort mycket viktigt för att hålla anställda vaken och mindre benägna att utveckla ländryggen och andra nackdelar i ryggen och nacken vilket resulterar i sjukdagar. Om du ska köpa bara en stol, var noga med att fråga om en företagsrabatt. Om du köper mer än en stol borde du kunna få en multipelstolsrabatt. Fråga bara. Om du vill ha en ergonomisk kontorsstol har den vanligtvis en nackstöd eller nackstöd. Om du vill ha en industristol bör den ha hållbarhet för långvarig användning på en växt- eller tillverkningsgolv. Tygvalet är viktigt med ergonomisk industristol eftersom rengöring kan vara ett problem. Ergonomiska intensiva användarstolar är slitstarka och måste särskilt vara ergonomiska i design, eftersom arbetare oftast sitter i många timmar i taget. Deluxe-ergonomiska stolar, medicinska stolar och tandläkarstolar har stor nytta av att tillämpa ergonomi. Vanliga kontorsstolar och ESD-stolar finns också tillgängliga. Dessa stolar är utrustade med höjdjusterbara alternativ samt sittpanna och bakre alternativ, och de har uppblåsbara ländryggstöd och fotstödsalternativ.

 

Olika ergonomiska stolar har alla samma ergonomiska målsättning – att du inte ska vara stilla

Sätesplattan är den del av stolen som stöder majoriteten av användarens vikt. Höjdjustering pneumatiska hävstångar eller även kallade gasliftar ställer in sitt höjd under stolen. Tre eller fyra fingrar ska passa mellan sittpannans framkant och knäns baksida. Använd en ergonomisk stol med hjul och en 5-punktsbas för att underlätta rörelse och minimera eventuell tippning över. Din vikt ska fördelas jämnt på stolssätet, så leta efter en rundad eller vattenfallskant på framsidan av sätet, vilket förhindrar att sätet hamnar bakom knäna och skär av cirkulationen. Både hem och kontor ergonomi är viktigt eftersom vi spenderar mycket fler timmar när vi arbetar på kontoret eller på hemmakontoret och sedan använder datorn hemma av andra skäl. Så var noga med att använda en ergonomisk datorstol. Leta efter justerbar bredd och höjd för att stödja olika uppgifter till hands, inklusive skrivning och läsning, för att underlätta nacke och axelspänning och för att förhindra karpaltunnelsyndrom. Otillräckligt ländryggstöd ställer övertryck på ryggmärgen.

Ländryggskudden ska placeras långt ner

Kom ihåg att en ländryggs kudde ordentligt placerad bakom lilla delen av ryggen kan hjälpa till att stödja ländryggen. Få ergonomiska stolar betyg: kolla in märken av ergonomiska stolar och få betyg för bland annat Herman Miller Aeron stol. Kolla in de ergonomiska kontorsstolarna på Costco och se till att de verkligen är ergonomiska och inte bara ergonomiskt utformade. Det finns en skillnad. Priserna är generellt billigare på de stora låda butikerna om du köper offline, men du kan få många fynd online. Fri frakt erbjuds ofta. Det finns några nätbutiker som kommer att hyra dig ergonomiska stolar och annan dyr ergonomisk utrustning. du kan prova en stol i en månad innan du bestämmer om du vill köpa den och om du bestämmer dig för att hålla stolen, kommer butikerna att tillämpa hyran mot den totala kostnaden. Det kan vara en bra affär om du vill ha en dyr Aeron stol men behöver veta om det är den bästa maskstolen för dig. När du ser beteckningen ergonomiskt utformad, ta reda på om det verkligen är en ergonomisk stol eller bara en marknadsföringstrun. Andra ergonomiska produkter du kan köpa billigt är: dokumenthållare, ergonomiska arbetsstationer, telefonfäste, ergonomiska tangentbord och musenheter, fotstöd och högtalarstativ.